Швидше, вище, сильніше

У  Полтаві пройшла звітна асамблея обласного відділення Національного олімпійського комітету України за участю представників федерацій з олімпійських видів спорту, спортивних товариств і організацій, відповідних підрозділів органів виконавчої влади, ветеранів спорту.
– Полтавщину на ХХХІ Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро в складі національної збірної України представляли п’ятеро спортсменів – з веслування на байдарках і каное, плавання, легкої атлетики та тріатлону, – зазначив голова ПОВ НОКУ, депутат обласної ради Олександр Удовіченко. – Нині займаємо 10-те місце в рейтингу НОКУ серед регіонів.
Обласний осередок посприяв у підготовці й участі провідних спортсменів в Іграх, в урочистих церемоніях проводів та зустрічі олімпійської збірної, соціальному й правовому захисті атлетів, тренерів, працівників сфери фізкультури і спорту, залучав кошти для фінансової підтримки кандидатів на участь в Олімпійських іграх. На практичне впровадження спортивно-масових заходів обласне відділення отримує фінансування з НОКУ, управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА. В 2016 році – 200 тисяч гривень. За рахунок залучення спонсорів та благодійних внесків отримано 110 тисяч гривень.
Думками поділилися представник обласної федерації боксу, заслужений тренер України Костянтин Семеняга, тренер школи вищої спортивної майстерності, заслужений тренер України Микола Мацапура, заступник начальника управління з питань сім’ї, молоді і спорту ОДА Михайло Габор, директор Лубенського лісотехнічного коледжу Роман Сендзюк, голова федерації футболу області Олександр Кудацький, тренер ДЮСШ, голова баскетбольного спортклубу з Пирятина Олександр Богатинський, заступник голови обласної організації ФСТ “Динамо” Олексій Більчич та інші.
Серед пріоритетних напрямків на наступний рік визначені підтримка в підготовці спортсменів у змаганнях найвищого рівня, їхньому соціально-побутовому забезпеченні, активізація діяльності із залучення спонсорів у сферу спорту, поліпшення співпраці зі ЗМІ.
Олександр Удовіченко та чемпіон Олімпіади-80 Володимир Кисельов вручили відзнаки й подарунки представникам шкіл області, які найкраще організували Олімпійський день і Олімпійський тиждень.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.