Вернісаж незвичайного художника

Тридцятитрирічний Дмитро Дунаєвський, інвалід дитинства, який проживає в Ліщинівському будинку-інтернаті Кобеляцького району, малює свої картини… ногою. Сильне бажання навчитися образотворчому мистецтву з’явилося у Дмитра після того, як побачив по телебаченню фільм про творчість одного з талановитих художників. Руки погано слухаються молодого чоловіка, тому він спробував тримати олівець або пензель пальцями ніг. Звідтоді так і малює, здебільшого фарбами.
Сюжети робіт Дмитра Дунаєвського різні. Виставка картин незвичайного художника представлена в Полтавській міській бібліотеці-філії для дітей № 10, що по вулиці Грушевського. Тут і церкви, і хатки, і козаки, і діти, і тварини, і могутній дуб. Малюнок під назвою “Богородиця” особливо зворушливий: зважившись, попри інвалідність, яка значно обмежує його фізичні можливості, шукати сенс існування і спосіб заявити про себе в соціумі, Дмитро, певно, звертався до Матері Божої з проханням допомогти в цьому. І його творчість знайшла щирий відгук у людей. Про нього розповідають ЗМІ, люди приходять подивитися його виставку і вчаться в нього мужності жити, не скаржачись на випробування долі.
Малюнки Дмитра Дунаєвського привіз для виставки директор Ліщинівського будинку-інтернату Анатолій Шкарбан. Експозицію, яку з інтересом переглядають діти й дорослі, організатори планують залишити в бібліотеці до нового року.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.