Особливості ЗНО-2017

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) знань випускників загальноосвітніх навчальних закладів у 2017 році розпочнеться майже на місяць пізніше, ніж у 2016-му – на початку червня. Результати будуть відомі до кінця першого місяця         літа, тому одинадцятикласникам вручать атестати і влаштують випускні вечори в традиційний для такого дійства період – наприкінці червня. Тести з іноземних мов, крім англійської, пройдуть в один день, тому загальний час проведення ЗНО скорочується.

Тести складатимуть щонайбільше з чотирьох предметів, з трьох державна підсумкова атестація пройде у формі ЗНО, тобто випускних екзаменів школи не проводитимуть. Такі головні особливості ЗНО-2017, наголосили під час прес-конференції у департаменті освіти і науки ОДА директор Харківського центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко та відповідальна за проведення ЗНО на Полтавщині Наталія Барболіна.
ЗНО пройде з 23 травня до 16 червня. Реєстрація проходитиме з 6 лютого до 17 березня 2017 року.
Для випускників поточного навчального року результати ЗНО з трьох предметів зараховуються як результат державної підсумкової атестації (ДПА) за освітній рівень повної загальної середньої освіти: з української мови і літератури (для оцінки в атестат зараховується виконання завдань тільки з мови, у тому числі творча частина), математики або історії України (встановлено, що в атестат підуть завдання періоду XX – XXI століття) і одного навчального предмета за вибором випускника.
Запрошення-перепустки в електронному вигляді розмістять на інформаційних сторінках учасників на сайті Українського центру оцінювання якості освіти до 28 квітня. До результатів ДПА з іноземних мов і математики зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи, з інших предметів – російської мови, географії, хімії, фізики, біології – оцінка за державну підсумкову атестацію визначатиметься за результатами виконання всієї сертифікаційної роботи.
Результати ЗНО випускники побачать на своїх сторінках: з української, іноземних мов, математики – до 15 червня, історії України, біології, російської мови – до 19 червня, географії, фізики, хімії – до 23 червня.
Як і в попередні роки, для визначення результатів ЗНО-2017 експертними групами буде встановлено показник порога «склав/не склав» з кожного предмета.
Учасники ЗНО, які не подолають «поріг» з того чи іншого предмета, оцінки з нього не отримають і подати результат із цього предмета для участі у конкурсному вступі до вищого навчального закладу не зможуть.
Поріг «склав/не склав» для результатів державної підсумкової атестації не встановлюється.
На Полтавщині ЗНО складатимуть на базі навчальних закладів шести міст: Полтави, Кременчука, Лубен, Миргорода, Гадяча і Карлівки. Тим учасникам тестування, кому виповнилося 16 років, варто вчасно подбати про одержання паспорта, який потрібен для реєстрації і для участі в ЗНО.
У 2017 році пройде й традиційне пробне оцінювання. Для тих мешканців Полтавщини, хто хоче випробувати себе, відповівши на пробні тести, реєстрація на пробне ЗНО відбудеться на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти з 10 до 31 січня 2017 року. Вартість пробного ЗНО – 120 гривень за один предмет.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.