Затриманого за підозрою у кіберзлочинах… оголошено у розшук

У  Полтаві підрозділ поліції особливого призначення “КОРД”, кіберполіція і Генпрокуратура провели спецоперацію, в ході якої затримали одного з організаторів угруповання кіберділків “Avalanche”, якого шукали правоохоронці 30 країн світу протягом 4 років. Група поширювала шкідливі програми, які використовувалися для розсилки спаму, крадіжки паролів, даних кредитних карт, DoS-атак тощо. Зловмисники контролювали півмільйона заражених комп’ютерів у 180 країнах світу. За даними Європолу, через роботу “Avalanche” фінансові втрати в світі можуть досягати сотень мільйонів євро.
Слідство у справі веде прокуратура німецького міста Ферден. Підозрюваному інкримінують 1152 злочини, якими він завдав збитків на шість мільйонів євро. За місцевими законами, згідно зі звинуваченням, йому загрожує 10 років позбавлення волі.
В одному з райсудів Полтави розглянули клопотання прокурора, який просив призначити підозрюваному утримання під вартою, щоб потім передати іншій країні.
Як повідомляють інформагентства, слідчий суддя не задовольнила клопотання прокурора. Аргументувала рішення тим, що затриманий є громадянином України, а згідно із законом, за вказані злочини українських громадян не видають іншим країнам.
Поліція Полтавщини оголосила у розшук підозрюваного за вчинення замаху на вбивство працівника поліції. За інформацією, розміщеною на сайті Нацполіції, зловмисник під час затримання вчинив збройний опір поліцейським із застосуванням автоматичної зброї.
(За матеріалами інформагентств та інтернет-ресурсів).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.