Всюдихідне шасі КрАЗ-5401НЕ – нове в модельному ряду «КрАЗу»

Згідно з планом дослідно-конструкторських робіт на поточний рік «АвтоКрАЗ» розробив і виготовив нове шасі підвищеної прохідності КрАЗ-5401НЕ (4х4) вантажопідйомністю 9 тонн. Шасі призначене під монтаж різних спецнадбудов, у даному випадку – під встановлення обладнання для гасіння пожеж.
Оригінальність конструкції цього шасі полягає в тому, що вперше в ПАТ «АвтоКрАЗ» на двовісному повноприводному всюдиході застосована компоновка «кабіна над двигуном». Автомобіль обладнаний дворядною чотирьохдверною безкапотною кабіною. Широкопрофільна шина з централізованою системою підкачки дозволяє експлуатувати спецнадбудови, встановлені на цьому шасі, не лише на дорогах із різним покриттям, а й в умовах повного бездоріжжя. До того ж оснащення автомобіля двома паливними баками по 165 літрів, які забезпечують пробіг автомобіля на відстань до 600 кілометрів, дозволяє здійснювати оперативну доставку екіпажу й обладнання до місця проведення рятувальних, аварійних або інших необхідних, відповідно до специфікації автомобіля, робіт. Автомобіль здатний розвивати швидкість понад 90 км/год, до того ж він досить маневрений завдяки безкапотному компонуванню і може легко використовуватися у міському циклі.
Кабіна шасі КрАЗ-5401НЕ має високі ергономічні показники. Комфортабельність робочого місця водія забезпечують сидіння на пневматичній підвісці, рульова колонка, регульована за кутом та висотою, функціональна панель приладів. До того ж кабіна має низьку посадку, що дозволяє застосовувати широку гаму спецнадбудов. За бажанням замовника на аналогічні шасі можуть встановлюватися більше 30 спеціальних надбудов вагою до 10 тонн.
Що стосується першого зразка, то його буде обладнано устаткуванням для гасіння пожеж одного з провідних вітчизняних виробників.
Розширюючи модельний ряд новою перспективною технікою, ПАТ «АвтоКрАЗ» розраховує забезпечити імпортозаміщення внутрішнього ринку ефективною компактною спецтехнікою вітчизняного виробництва. Тим більше, що виробничі потужності, кадровий потенціал і налагоджені роками технології дозволяють це зробити в необхідних обсягах у різному виконанні відповідно до вимог споживача.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.