“Друже “Фізик”, ти був кращим із нас”

На початку жовтня він стояв на богослужінні у Свято-Успенському кафедральному соборі в Полтаві, проводжав в останню путь побратима “ВДВ”, В’ячеслава Литовченка із Машівського району. Спілкувався із журналістами, розповідав про бойового товариша. Уранці 30 листопада під час мінометного обстрілу під Авдіївкою боєць першої штурмової роти ДУК “Правий сектор” Едуард Зебін (позивний “Фізик”) загинув. Про це повідомили у соцмережах його побратими і волонтери.
Едуард родом із Дніпра. Брав участь у подіях на Майдані. До війни жив у Полтаві. Днями планував провідати наше місто.
“Друг “Фізик” уже тривалий час у складі першої штурмової роти боронив українську землю і відстоював територіальну цілісність країни. Вишколений боєць, який, незважаючи на негаразди, не жаліючи себе, тримав бій зі зброєю в руках. На жаль, Бог забирає до себе найкращих. Спочивай із миром, брате, нам тебе бракуватиме”, – написав командир першої штурмової роти Дмитро Коцюбайло на своїй сторінці у Facebook.
Радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа у соцмережі повідомила подробиці загибелі воїна. Зазначила, що Едуард одержав черепно-мозкову травму, несумісну із життям. Медики врятувати “Фізика” не змогли.
“06.09 ранку. Таня, у нас 200-й”. Через 10 хвилин: “Таня, живий, пульс відновлюється, веземо в Авдіївську лікарню військовим”. Дзвінок військового лікаря: “Поранений доставлений у стані клінічної смерті, черепно-мозкова травма несумісна з життям, вічна пам’ять Герою!” – повідомила Тетяна Губа у Facebook.
“До сотні він прийшов ще у червні 2015 року. Був відданим нашій справі, боєць. Завжди перебував у русі, виконував усі доручення. Мав власну думку і намагався бути корисним. Наша сім’я втратила ще одного побратима, батьки – сина, дружина – чоловіка, а 10-річна дочка і 4,5-літній син – батька… Друже “Фізик”, ти був кращим із нас”, – зазначила у Facebook командир 17-ї Резервної сотні ДУК “Правий сектор” Тетяна Черкаська (позивний “Альтаїр”).
Поховають Едуарда Зебіна у Дніпропетровській області. Так вирішили батьки бійця.
Вічна пам’ять і Царство Небесне полеглому захиснику України.

Підготувала Анна ВАСЕЦЬКА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.