“КрАЗ-Hulk” – новий броньований армійський всюдихід

Сімейство важких броньованих всюдиходів КрАЗ поповнилося новою нетиповою для вітчизняного виробника моделлю колісної формули 4х4. До “Урагану”, “Шрека” та “Фіони” приєднався “КрАЗ-Хaлк” (Hulk), що має відмінну від представників цієї лінійки конструкцію.
Новий бронеавтомобіль створений на базі всюдихода “КрАЗ-5233”. Його конструктивна відмінність від побратима 4х4 – “КрАЗ-Шрека” – у відсутності рами. Усі агрегати закріплені безпосередньо на несучому корпусі. До 16 тонн (із 18-ти у “Шрека”) знизилася його повна маса, також помітно зменшилися висота всього виробу і його посадкова висота. Це значно поліпшило ергономіку, експлуатаційні якості машини.
Днище бронекорпусу має V-подібну конструкцію, що в разі підриву розсіює силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів. Балістичний захист бронеавтомобіля відповідає рівню 2 по STANAG 4569. Бронювання виконано таким чином, що куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля, не проникне всередину, не зустрівши на своєму шляху елементів броні. Крім цього, мінімізована можливість прострілу в результаті рикошету. Протимінний захист – рівень 2а і 2б по STANAG 4569: підрив міни (6 кг в тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або днищем автомобіля. Усе скло – багатошарове куленепробивне, внутрішній шар виконаний із подвійного полікарбонату.
Швидкість – до 90 км/год – бронеавтомобіля “КрАЗ-Халк” розвиває потужний 310-сильний дизельний мотор із турбонаддувом. Він також забезпечує високу ефективність роботи при екстремальних температурах: від –45 до +45°С. А механічна дев’ятиступенева коробка передач легко адаптує автомобіль до конкретних умов експлуатації. Автомобіль вміщує 12 осіб екіпажу.
“КрАЗ-Халк” – багатоцільовий броньований автомобіль підвищеної прохідності класу MRАP (mine resistant ambush protected). Він призначений для оперативної доставки особового складу військових підрозділів будь-якими дорогами, по бездоріжжю, вогневої підтримки підрозділів. “КрАЗ-Халк” оснащений сучасним озброєнням і засобами активного і пасивного захисту, а також транспортування вантажів і різного устаткування.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.