ІТ-технології – на службі аграріїв

“Підтримка діяльності підприємств АПК засобами сучасних інформаційних систем та технологій” – такою була тема засідання “круглого столу”, який відбувся в Полтавській державній аграрній академії.
У роботі зібрання взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов та заступник директора департаменту освіти й науки ОДА Галина Гажієнко, керівництво ТОВ “Кварт-Софт” (розробники інформаційної системи “Soft.Farm”), керівники підприємств АПК області, розробники спеціального програмного забезпечення та інформаційних систем, що використовуються підприємствами, науковці.
Учасників “круглого столу” привітала ректор ПДАА Валентина Аранчій. Вона зазначила, що випускники вузу, зокрема бухгалтерського й економічного фахів, нині користуються підвищеною затребуваністю в регіоні. А коли в ПДАА відкриють Центр підготовки користувачів інформаційної on-line системи “Soft.Farm” планування, обліку та аналізу діяльності сільськогосподарських підприємств, які займаються рослинництвом і тваринництвом, вуз готуватиме фахівців нового формату, які впроваджуватимуть новітні послуги безпосередньо у виробництво.
Зазначалося, що ця on-line система в галузі рослинництва дозволяє створити електронну книгу історії ланів та легко виявляти вплив окремих факторів на врожайність культур, швидко і без помилок робити розрахунки технологічних операцій, економити використання міндобрив, виконуючи точний розрахунок потреб ґрунту в елементах мінерального живлення, ефективно планувати використання сільгосптехніки і здійснювати контроль за виконанням робіт без установки GPS-обладнання.
У тваринницькій галузі система забезпечує планування та контроль поголів’я стада, раціон харчування та ветеринарних заходів, а також виконання робіт персоналом.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.