Ліки для переселенців

Сертифікати на них отримали головні лікарі трьох обласних клінічних лікарень. Ліки та вироби медичного призначення для внутрішньо переміщених осіб були придбані у серпні поточного року за кошти ЄС. За словами заступника голови ОДА Олега Пругла, в області офіційно зареєстровано близько 30 тисяч вимушених переселенців. Як розповіла головний лікар обласної клінічної лікарні відновного лікування та діагностики з обласними центрами планування сім’ї та репродукції людини, медичної генетики Ірина Бриль, закуплено якісні кульшові та колінні протези суглобів виробництва Франції. 80-річний чоловік із міста Щастя після перелому шийки стегна уже прооперований: без такої операції він був приречений лежати, наразі пересувається із паличкою. На черзі ще троє пацієнтів цієї категорії.
– У рамках проекту “Полтавщина для внутрішньо переміщених осіб” було придбано противірусні препарати для лікування хронічних гепатитів В і C на майже півтора мільйона гривень, що дозволить пролікувати близько десятка пацієнтів. Звісно, існує державна програма, але вона призначена для мешканців Полтавщини. Тепер і ці люди мають доступ до ліків, – пояснила головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Свириденко.
Головний лікар обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського Григорій Оксак розповів, що  з початку подій на сході в область прибуло 9 пацієнтів, “прив’язаних” до апарата штучної нирки, наразі їх троє. Досі для них використовувалися матеріали, придбані за рахунок обласного бюджету. Отримані завдяки проекту 918 тисяч гривень гарантовано забезпечать цих людей препаратами для гемодіалізу майже на рік.

За матеріалами прес-центру
департаменту охорони здоров’я ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.