ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Депутатському корпусу Полтавської обласної ради

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Олександре Юрійовичу!
Шановні депутати Полтавської обласної ради!
Як вам відомо, нині при редакції Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” діє Музей історії полтавської преси. Він був створений зусиллями зорян, якими координували світлої пам’яті завідуючий відділом Сергій Григорович Писаренко (зібрав і передав на зберігання, експонування тисячі унікальних матеріалів) та головний редактор, заслужений журналіст України Леонід Думенко. Музей гостинно відкрив свої двері 12 листопада 1994 року. Тут зібрано цінні експонати, які розповідають про становлення та розвиток місцевої і української преси в ХІХ–ХХІ століттях. Нині він поповнюється й експонатами, які привозять кореспонденти з буремного сходу.
За цей час у музеї побували тисячі відвідувачів. Зокрема студенти факультетів  журналістики, філології вишів Полтави, Кременчука, Києва, Львова, Дніпра, Кропивницького, інших міст України, зарубіжні гості, вихованці шкіл і гуманітарних гуртків Полтави й області.
Плата за комунальні послуги, оренду музейної кімнати для “Зорі Полтавщини” нині через економічні обставини, не залежні від редакції, стала непосильною. Мова йде навіть про згортання експозиції. Ми твердо переконані, що Ви, Олександре Юрійовичу, ви, шановні депутати, не допустите такого вкрай негативного розвитку подій, адже гуманітарних втрат може зазнати насамперед обласна територіальна громада.
Враховуючи важливу суспільно-політичну роль Музею історії полтавської преси – єдиного подібного закладу в Україні – для виховання молоді, журналістських кадрів, продовження кращих традицій вітчизняної журналістики, протистояння гібридній інформаційній агресії, збереження історичної пам’яті, щиро просимо вишукати можливість зберегти музей для Полтавського краю й усієї України.

З повагою
літературознавець, дружина Олеся Гончара Валентина ГОНЧАР, Герой України, академік, голова Українського фонду культури Борис ОЛІЙНИК, Герой України Іван БАЛЮК, Герой України Семен АНТОНЕЦЬ, редактор “Зорі Полтавщини” (1965–1971 роки), ветеран журналістики Іван НАЛИВАЙКО, перший командир 16-го окремого мотопіхотного батальйону (2014–2015 роки) Іван ПЕТРЕНКО, народний депутат України Андрій РЕКА, народний депутат України Олег КУЛІНІЧ, архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП ФЕДІР, ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, академік Микола СТЕПАНЕНКО, перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій ТОМІЛЕНКО, заслужений діяч мистецтв України, член президії Українського фонду культури, працівник “Комсомольця Полтавщини” (1969–1982 роки) Михайло ШЕВЧЕНКО, заслужений журналіст України, власний кореспондент газети “Голос України”, працівник “Комсомольця Полтавщини”-“Молодої громади” (1982–1991 роки) Василь НЕЇЖМАК, заслужений працівник культури України, голова Полтавського міського товариства “Просвіта” імені Т.Г.Шевченка Тарас ПУСТОВІТ, заслужений журналіст України, редактор “Комсомольця Полтавщини”-“Молодої громади” (1988–1991 роки) Наталія ІВАНЧЕНКО, секретар НСЖУ, голова обласної організації НСЖУ, головний редактор “Зорі Полтавщини” (2004–2016 роки) Григорій ГРИНЬ, заслужений працівник сільського господарства України, професор Полтавської державної аграрної академії Микола ОПАРА, доцент ПДАА Віктор САМОРОДОВ, ректор Кременчуцького університету економіки, інформаційних технологій і управління Володимир ШЕВЧЕНКО, декан факультету філології та журналістики ПНПУ імені В.Г.Короленка Володимир КОНОНЕНКО, заслужений журналіст України, голова ради редакторів газет області, редактор Лохвицької районної газети “Зоря” Олександр МОСКАЛЕНКО, заслужений журналіст України, редактор Диканської районної газети “Трудова слава” Світлана ГЛУШКО, заслужений журналіст України, генеральний директор ОДТРК “Лтава” (1992–2014 роки) Микола ЛЯПАНЕНКО, ветерани “Зорі Полтавщини”, заслужені журналісти України Леонард НІКОЛАЄНКО, Ванда ЛИС, Валерій ЧЕРКАС, Лідія ВІЦЕНЯ, Віктор СЕМЕНЯКА, Микола КАЧАЛА, Віктор КІКОТЬ, донька фундатора музею Ніна КОНДРАТЮК, Надія ТУРЧИНА, Тетяна ДЕНИСКО, Анатолій ЩЕРБАК, колектив “Зорі Полтавщини”.

Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.