Цінуймо минуле, щоб творити майбутнє

Нещодавно учні загальноосвітньої школи №23 у міській бібліотеці-філії №4 зустрілися  з визволителем Полтави, України, ряду країн Європи, 92-річним учасник бойових дій полковником Борисом Ковтуном.

Ідучи на зустріч зі школярами, Борис Петрович узяв роздрукований красивим шрифтом вірш Володимира Сосюри “Любіть Україну”. Заповіт поета став лейтмотивом спілкування колишнього фронтовика з учнівською аудиторією.
Гість поділився спогадами про фронтове минуле, ознайомив дітей зі своєю книжкою “Я бачу сонце”. По екземпляру книги подарував бібліотеці й школі. Він – людина творча, поет і прозаїк, автор ряду видань. Його книги представила бібліотекар Тамара Чабан. Вірші фронтовика декламували учні, які разом з педагогами добре підготувалися до зустрічі з людиною-легендою. Таким сьогодні для нас усіх є Борис Петрович.
Бойове хрещення юнаком прийняв на Курській дузі, визволяв Україну, був поранений на підступах до Полтави.
Підлікувавшись і повернувшись у стрій, брав участь у визволенні країн Західної Європи. Він дуже гарно описав теплу зустріч з союзниками-американцями. Бійцю запам’яталися обійми, радісні емоції, обмін “сувенірами”: з його боку – зірочка, з боку привітного американця – гудзик від мундира…
– Ми, старше покоління, виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Тепер ваша черга дбати про Україну, – сказав 92-річний захисник Вітчизни підростаючому поколінню.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.