Сучасний простір для активної творчості

На базі дитячого оздоровчого табору “Маяк” (село Головач Полтавського району) відбулося підбиття підсумків роботи школи “Територія твоєї медіа-культури”. Сертифікати учасникам проекту вручив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вадим Штефан.

Заняття школи “Територія твоєї медіакультури” пройшли в перші дні жовтня у цьому ж таборі. Захід провели в рамках проекту “Сучасний медіасвіт як простір для творчості активної молоді”, який реалізовує на Полтавщині обласна організація Національної спілки письменників України в партнерстві з Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка. Фінансову та інформаційну підтримку надають облдержадміністрація, обласна рада, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.
Участь у заході взяли близько двадцяти учнів старших класів із Зіньківського, Хорольського, Полтавського, Миргородського районів, Горішніх Плавнів. Упродовж двох днів учасники знайомилися з кращими зразками публіцистики, розвивали креативність, уміння працювати з власними текстами різних жанрів, вчилися шукати новаторські підходи до створення публіцистичних текстів. Серед програми школи були і лекційні заняття, і робота в мікрогрупах, яка передбачала написання фейлетону.
На майстер-класі “Слідами знайденого автора: взаємодія з художньо-публіцистичним текстом” учасники презентували теми міні-есеїв, ознайомлювалися з авторськими колонками. Також старшокласники відвідали майстер-клас під керівництвом письменника Сергія Осоки, на якому презентували власну поезію та прозу. Цікавою була зустріч із письменником та журналістом Павлом Стороженком, який ділився з учасниками секретами письменницької майстерності. А на зустрічі з письменницею Раїсою Плотниковою учні змогли продемонструвати практичні навички, отримані під час семінару, із техніки проведення інтерв’ю.
Завершилися заняття школи презентацією учнівських медійних продуктів. Під керівництвом викладачів кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка учасники підготували радіодіалог, відеоблог, відеосюжет, фотоісторію.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.