За “кришування” крадіжок газоконденсату керівникові райвідділу поліції пропонували 100 тисяч гривень щомісяця

Лідер організованого злочинного угруповання пропонував 100 тисяч гривень хабара керівникові Чутівського райвідділу Полтавської поліції за “кришування” крадіжок газоконденсату з магістралі, що проходить по території Полтавщини і Харківщини – по 10 тисяч за кожну врізку. Про це повідомила прес-служба департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Нагадаємо: днями в Полтаві затримали громадянина за спробу залучення поліцейського до “кришування” крадіжок газоконденсату. За інформацією департаменту внутрішньої безпеки нацполіції, організатор злочинного угруповання з корупційними зв’язками, члени якого робили врізки у конденсатопровід і крали газоконденсат, вирішив одержати силове “заступництво”. Для цього він хотів втягти в злочинну діяльність начальника райвідділу ГУ НП у Полтавській області. Полковник поліції звернувся з цією інформацією до керівництва і департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Як з’ясувалося, 49-літній полтавчанин зібрав навколо себе спільників і організував систематичні крадіжки газового конденсату, врізаючись у магістраль “Степова — Машівка”, що проходить по території Полтавської і Харківської областей. Зловмисник сам прийшов до поліцейського і запропонував йому частку від “бізнесу” — 10 тисяч гривень з кожного врізання, що складає 100 тисяч гривень щомісяця.
Керівник Чутівського райвідділу поліції повідомив про це співробітникам внутрішньої безпеки, а слідче управління полтавської поліції розпочало карне провадження стосовно зловмисника за фактом отримання неправомірної вигоди, незаконного врізання і крадіжки.
* * *
Крадіжка газоконденсату здійснювалася в Чутівському районі. Керівником Чутівського районного відділення поліції ГУ НП у Полтавській області є Володимир Андрійович Река — син народного депутата України від Полтавщини Андрія Олександровича Реки.
За умовами спецоперації, що проводили співробітники внутрішньої безпеки разом із ГУ НП у Полтавській області і прокуратури, полковник поліції удав, що погодився на пропозицію ватажка організованого злочинного угруповання і домовився з ним про зустріч для одержання грошей. У визначений час, як тільки зловмисник передав поліцейському другий “транш” — 10 тисяч гривень, оперативники департаменту внутрішньої безпеки взяли “бізнесмена” на гарячому.
В автомобілі затриманого також знайшли мобільні телефони, які використовувалися в злочинній діяльності, карту проходження конденсатопроводу з місцями врізок.
Слідчі встановлюють коло осіб, причетних до злочинного “бізнесу”, після чого буде дана правова кваліфікація кожному з учасників кримінального угруповання. Лідера угруповання взято під варту. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Дарина СИНИЦЬКА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.