Пам’ятний знак “Шевченкові ХХ століття”

Із нагоди 150-ї річниці від Дня народження видатного історика, громадського і політичного діяча Михайла Грушевського в Полтаві на фасаді будівлі по вулиці Стрітенській, 37, встановили меморіальну дошку. Саме в цьому будинку майбутній голова Центральної Ради УНР, а тоді – очільник Наукового товариства імені Т.Г. Шевченка у Львові виступив із промовою на відкритті Українського клубу, який проводив легальну просвітницьку діяльність.
Меморіальну дошку виготовили за кошти міського бюджету в межах заходів міської програми з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища Полтави. Автор проекту – член Національної спілки художників України Дмитро Коршунов.
* * *
Розповісти про Михайла Грушевського як державотворця, громадського діяча, славетного історика, представити основні етапи його життя і діяльності покликана документальна виставка “Великий українець”. Відкрилася вона в Державному архіві Полтавської області. Першими ознайомилися з експонованими джерелами учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського. Організатори виставки висвітлили й тему зв’язків Михайла Грушевського з Полтавщиною. Працюватиме експозиція до 15 жовтня. Заплановано провести серію лекцій для школярів, студентів, педагогів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.