Живемо й працюємо для століть

Шановні колеги, щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівника лісу! Рядки з вірша Максима Рильського: “Той, хто любить паростки кленові, Хто діброви молоді ростить, Сам достоїн людської любові, Бо живе й працює – для століть!” якнайкраще демонструють всю сутність нашої професії. Адже хто, як не лісівники, щороку створює сотні гектарів нових та доглядає тисячі гектарів уже посаджених лісів, охороняє зелені масиви від шкідників, хвороб та лісових пожеж, забезпечує вітчизняну деревообробну галузь високоякісною сировиною, поліпшує екологічний стан довкілля, нарощує випуск продукції лісового господарства. За всім цим великим об’ємом робіт стоїть колектив механізаторів, робітників лісокультурної справи, майстрів лісу, лісничих, керівників лісогосподарських підприємств та всіх людей, які працюють на благо лісової галузі.
Полтавщина займає важливе місце у створенні нових лісів у зоні Лісостепу. Цього року лісівниками посаджено 1644 гектари лісу, із них 255 гектарів – нові лісові насадження шляхом заліснення земель, непридатних для сільськогосподарського використанні. Крім того, на кожен зрубаний гектар посаджено 1,2 гектара молодих дерев. На лісокультурні площі висаджено 13 мільйонів штук сіянців і саджанців лісових порід, що складає 8,7 дерева на кожного жителя Полтавської області. Завдяки лісовій охороні області вдалося зберегти наші зелені шати від пожеж. Тому їх кількість зменшилася в 6 разів, порівняно з минулим роком.
На лісогосподарських підприємствах стабільними темпами зростає виробництво. Так, за 8 місяців цього року обсяг реалізації зріс на 38 відсотків, порівняно з минулим роком, і склав 206,1 мільйона гривень. Найбільше реалізації припадає на державні підприємства “Гадяцьке лісове господарство”, “Миргородське лісове господарство” та “Полтавське лісове господарство”. Від підприємств лісової галузі у вигляді податків і зборів до бюджетів різних рівнів надходить значна сума коштів. Цьогоріч сплата до зведеного бюджету склала 70 мільйонів гривень, в тому числі єдиного соціального внеску – 14,7 мільйона гривень.
Висловлюю щиру вдячність працівникам та ветеранам лісового господарства за невтомну працю і самовідданість. Сердечно бажаю вам, шановні колеги, та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра і достатку, невичерпної енергії та успіхів на благо України.

Юрій ТАРАНЕНКО
Начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.