Підтримка благодійних проектів

Голова обласної ради Олександр Біленький зустрівся з координаторами Проекту USAID “Реформа ВІЛ-послуг у дії” Наті Аваліані, Юрієм Нестулею, Максимом Демченком та Аллою Васильковою. Обговорили перспективні напрямки співпраці для об’єднання зусиль у боротьбі з “чумою ХХ сторіччя”.
– На Полтавщині проект втілюється в обласному центрі, Кременчуці та Полтавському районі, – розповіла Алла Василькова, спеціаліст із питань політики у сфері охорони здоров’я, представник Проекту USAID “Реформа ВІЛ-послуг у дії”.
За словами виконавчого директора БО “Світло надії” Максима Демченка, уже створені та функціонують міжсекторальні робочі групи, описані та проаналізовані маршрути пацієнта по Полтаві, Кременчуку та Полтавському району. Також проаналізована потреба лікувально-профілактичних закладів у навчанні медичних кадрів.
Не стоїть осторонь проблеми обласна рада – з бюджету фінансується профільна програма. Та, на думку голови облради Олександра Біленького, цього недостатньо.
– У Європі СНІД – це небезпечне захворювання, але не тавро на людині. І головне – пацієнти з таким діагнозом успішно інтегровані у суспільство. Тому саме інформування, – переконаний голова обласної ради, – дозволить об’єднати зусилля, побороти страх перед невідомим, вирішити і проблеми профілактики, і проблеми лікування хворих на ВІЛ/СНІД.
Олександр Біленький пообіцяв підтримку кожному благодійному проекту, спрямованому на покращення здоров’я мешканців області.

Роман ДУБОВИК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.