Масштабна автоаварія в Подолі

На відрізку автодороги “Київ – Харків – Довжанський” у селі Поділ Великобагачанського району трапилася дорожньо-транспортна пригода. Зіштовхнулися дві вантажівки. Дві людини загинули на місці, а третя – у лікарні.
За інформацією обласного управління Національної поліції, від села Красногорівка у напрямку Решетилівки рухався автомобіль марки “Мercedes Benz” із напівпричепом. Керував машиною 53-річний водій. Позаду за вказаним вище авто в попутному напрямку їхав автомобіль марки “DAF” також із напівпричепом. За кермом вантажівки був 25-річний водій. Останній, проїжджаючи поблизу села Поділ, не витримав безпечної дистанції до автомобіля попереду й допустив зіткнення із задньою частиною напівпричепа “Мercedes Benz”. У результаті “DAF” відкинуло на зустрічну смугу для руху, де він зіткнувся “лоб у лоб” з авто такої ж марки. Іншою вантажівкою керував 49-річний чоловік.
Травмованого внаслідок ДТП водія автомобіля “DAF”, що їхав у напрямку Києва, доставили до Великобагачанської центральної районної лікарні, де від отриманих травм він помер. Шофер і пасажир іншого авто марки “DAF” загинули на місці автокатастрофи.
Як повідомляють на сайті ТСН телеканалу “1+1”, посилаючись на розповіді очевидців, аварію спричинив кортеж із мікроавтобусів, що рухався із супроводом. Машини із проблисковими маячками нібито звільняли для нього шлях.
“Вони їхали посередині дороги з увімкнутими виблискувачами, я ледь із ними розминувся. Тут дорога вузька, немає з’їзду, щоб їх пропустити. Вони ж нахабно рухалися, зганяючи всіх на узбіччя”, – стверджує очевидець подій у телесюжеті ТСН.
Кортеж продовжив рух у напрямку столиці, об’їхавши наслідки аварії. Через ДТП на трасі утворився кількакілометровий затор.
За фактом порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (частина 3 статті 286 Кримінального кодексу України), внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. Триває перевірка.

За матеріалами інтернетресурсів підготувала
Анна ВАСЕЦЬКА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.