Першовересень уквітчаний рушниками…

164  першокласникИ – найбільше в обласному центрі – учора сіли за парти в загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 38. Тут п’ять перших класів – від “А” до “Д”. Святково одягнені, урочисто-серйозні, заходили малюки на подвір’я школи. Під час знайомства ведучі свята називали, скільки серед них Настусь, Михайликів, Катерин… Цікаво, що у кожному класі є близнюки. За доброю традицією, на першу в їхньому житті шкільну лінійку наймолодших учнів вели за ручки старші – одинадцятикласники. Діти проходили імпровізованим коридором під рушниками. Яскраве полотно тримали батьки й сипали на дітлахів зерна пшениці – на щасливу й успішну дорогу до Країни знань.
Срібні переливи Першовересневого свята у цій школі прозвучали для понад півтори тисячі учнів.
Двадцять сьомий навчальний рік розпочав на посаді директора Юрій Говорун, який очолює педколектив з моменту відкриття 38-ї школи в 1990 році.
– У школі впроваджується методика розвивального навчання. Активно працюють учні, вчителі і батьки,  впроваджуючи інноваційні технології. Це дає позитивні результати. Плідно розвиваємо учнівські таланти. Непогані у нас спортивні, мистецькі результати. Школа п’ятий рік поспіль найкраща в міській спартакіаді, посідає призові місця на різних конкурсах, зокрема КВК, “Молодь обирає здоров’я”, – наголосив Юрій Говорун. – У цьому році кількість учнів збільшилася на цілий клас. Свято знань завітало в кожну родину, де є учні чи студенти. 164 першокласники вперше прийшли до нашої школи, а взагалі в країні за парти сіли майже 400 тисяч першачків. Бажаємо їм хороших оцінок і гарних здобутків у шкільному житті. А випускників у цьому році чекає закінчення 11-го класу й обрання спеціальності до душі. Тож усім учням і батькам – здоров’я, успіхів і натхнення.
Дітей привітали з Днем знань представники влади, учні поклали квіти до меморіальної дошки випускнику школи Олександру Мочалову, який поліг, захищаючи Вітчизну на буремному сході.
Школярі продемонстрували свої таланти у співах і читанні віршів. Загадками першокласників розважав веселий шкільний домовичок Кузя. І ось настає хвилююча для усіх мить: під оплески дітей, вчителів і батьків перший дзвоник, сповіщаючи про початок шкільного року і запрошуючи усіх за парти, дали одинадцятикласники Катерина Світлична, Максим Лук’янець і першокласниця Мирослава Науменко.
Отже, 2016/17 навчальний рік розпочався! Загалом у Полтаві 50 загальноосвітніх навчальних закладів відкрили двері для 27 тисяч учнів, з них 3,2 тисячі – першокласники.
* * *
Урочистості з нагоди Дня знань відбулися у всіх вищих, середніх навчальних закладах Полтавщини.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ВАСЕЦЬКА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.