Справа – спільна, відповідальність – персональна

Чергова щотижнева апаратна нарада в обласній державній адміністрації, яку провів перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, розпочалася з церемонії нагородження державних службовців, удостоєних почесними відзнаками з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.
Учасники апаратної наради проаналізували стан готовності до відкриття в області бюро правової допомоги населенню. Як відомо, в рамках відповідної державної програми на Полтавщині вже працюють регіональний центр, через який надається правова допомога особам у кримінальному процесі, та полтавський, кременчуцький і лубенський центри з надання юридичної допомоги у цивільних та адміністративних справах. На початку вересня безпосередньо в районах з населенням запрацюють 23 бюро правової допомоги, що значно наблизить юридичні послуги до людей. Головне завдання бюро – надання консультацій, а саме вони складають понад сімдесят відсотків звернень громадян, які мають право на безоплатну юридичну допомогу відповідно до ст. 34 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. А це понад триста тисяч жителів області. Як повідомив директор регіонального центру Олександр Черчатий, з прийняттям нового закону ця кількість збільшиться вдвічі.
Учасники наради проаналізували причини негативних тенденцій розвитку рибництва на Полтавщині. За п’ять останніх років вилов риби на внутрішніх водоймах, за офіційними даними, зменшився з півтори тисячі тонн на рік до 1 тисячі 113 тонн. Серед основних причин – неврегульованість чинного законодавства. Зокрема при укладанні договору оренди до площі ставка має додаватися навколишня територія шириною п’ятдесят метрів, а це вдвічі збільшує розмір орендної плати. Протягом останніх двох років не укладено жодної угоди на використання водних об’єктів. Припинили свою діяльність нерестові підприємства. Тож обсяги зарибнення водойм зменшилися вдесятеро. Поставлено завдання проаналізувати використання водних об’єктів, придатних для риборозведення, а їх в області понад 1600, та розробити обласну програму розвитку рибного господарства, яке в нашому краї має великий потенціал.
На апаратній нараді також йшлося про підготовку житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду. Незважаючи на численні проблеми (бюрократична тяганина, брак коштів, велика зношеність і технічний стан об’єктів), в цілому роботи здійснюються планово і послідовно. Найвищі темпи – в галузях освіти та охорони здоров’я – 90 та 88 відсотків до запланованого відповідно. Особливий наголос робився на ліквідації заборгованостей підприємств ЖКГ та встановленні приладів обліку. Андрій Пісоцький вказав на необхідність протягом періоду, що залишився до початку опалювального сезону, зробити усе необхідне задля належного функціонування соціальних закладів, об’єктів ЖКГ. Запорукою цього має бути персональна відповідальність кожного посадовця профільних відомств.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.