Автодороги, водні магістралі

Під час поїздки до Миколаївської області голова обласної ради Олександр Біленький відвідав центральний офіс одного з найкрупніших учасників агроринку країни – ТОВ “СП “Нібулон”, де зустрівся з керівником цього підприємства, Героєм України Олексієм Вадатурським. У ході ділової зустрічі було обговорено ряд напрямків співпраці, зокрема перспективи перевезення агропродукції водними шляхами.
– На Полтавщині близько 10 тисяч кілометрів автодоріг. З них 90 відсотків потребують негайного капітального ремонту. І це вже навіть не питання комфорту бізнесу. Це – безпека людей. Та стан доріг не зупиняє “забиті по вінця” вантажівки агропідприємств, які продовжують руйнувати покриття. Річкові перевезення знімуть загострення цієї проблеми, і керівництво ТОВ “СП “Нібулон” зголосилось поділитися досвідом у цій галузі, – зазначив Олександр Біленький.
На Полтавщині діє річковий термінал підприємства “Нібулон” у Кременчуці. Та запропонована ініціатива не обмежується лише вантажними перевезеннями, вважає Олексій Вадатурський.
– Ми хочемо повернути найкращі традиції пасажирських перевезень, коли з річкових вокзалів Києва, Черкас, Кременчука, Одеси курсували швидкісні катери. Для цього в Чехії ми придбали кілька суден на підводних крилах і готові впроваджувати ці проекти вже найближчим часом, – зазначив Олексій Вадатурський.
Налагодження річкового транспортного сполучення повинне відбуватися паралельно з ремонтом автодоріг, вважають у ТОВ “СП “Нібулон”. Як і було домовлено раніше, Решетилівське відділення цього товариства братиме участь у ремонті автошляхів району.

Прес-служба обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.