Валерій Головко звернувся із заявою щодо ситуації навколо свинокомплексу ТОВ “Сільські традиції” у Біликах

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко звернувся із заявою до громадськості області, щоб прокоментувати ситуацію навколо призупинення роботи підприємства ТОВ “Сільські традиції” у селищі Білики Кобеляцького району:
Щоб не було викривлення інформації, маніпуляцій, спроб піаритися на проблемі та нагнітати ситуацію, яка склалася в Біликах, констатую факти. Існує потужний свинокомплекс, керівництво якого ігнорує зобов’язання, взяті під час будівництва та експлуатації підприємства, і соціальні зокрема. Екологічна проблема в Біликах існує і, на жаль, ігнорується керівництвом ТОВ “Сільські традиції”.
З іншого боку, громада Біликів вважає, що підприємство завдає непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю місцевих мешканців, і вже не перший рік вимагає його закриття.
Саме тому я провів робочу нараду, на якій розглядалася ситуація навколо діяльності свинокомплексу. На нараді були присутні керівництво ТОВ “Сільські традиції”, представники відповідних служб і Державної екологічної інспекції зокрема. Саме вона ініціювала перевірку діяльності підприємства у сфері дотримання чинного екологічного законодавства, за результатами якої і виноситиметься рішення про подальшу роботу підприємства чи про призупинення його діяльності.
Таке рішення – не норма, а виняток із правил. Адже обласна влада опікується поліпшенням інвестиційного клімату, підтримує та всіляко сприяє підприємцям, які прагнуть вкладати кошти в економіку області. Проте жодні кошти не варті людського здоров’я, а тим більше – життя. І коли підприємство відверто ігнорує думку громади, доводиться вдаватися до принципових заходів. Не слід також забувати і про кількатисячне поголів’я свиней, яке на сьогодні утримується на підприємстві. Ми не можемо ставити життя тварин у залежність від недобросовісного керівництва, щоб не отримати в Біликах ще більшу екологічну проблему.
Прес-служба Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.