“Там же наші сини, чоловіки, батьки, вони для нас мир відстоюють”

“Коли військовики змінюють бойові позиції, перебазовуються на нове місце дислокації, вони багато чого потребують, аби облаштуватися якнайнадійніше та якнайзручніше. Саме такі зараз клопоти у бійців 93-ї бригади Збройних сил України. Якщо раніше хлопці раді були продуктам, то тепер їм більше потрібні різні будівельні матеріали, знаряддя й інструменти”, – розповідає новосанжарська волонтерка Юлія Солодка, яка разом із водіями Геннадієм П’ятаком, Сергієм Доброхлібом і Русланом Ібрагімовичем повернулися з чергової поїздки на передову.
Доставили чималу партію металевих скоб, які вкрай необхідні при облаштуванні бліндажів. Виготовили їх у ПП “Лавіта” та в сільгосптоваристві “Чиста криниця”. У товаристві “Елеватор “Чиста криниця” виділили метал, а далі за справу взявся новосанжарський коваль Віталій Тищенко. Не лише скоби, а й “буржуйки” передав галущиногреблянський добродійник Леонід Коба. Григорій Теличко із Супротивної Балки, чий син теж на передовій, виготовив пічки, щоб воїни могли готувати їжу в польових умовах. Фермер Валентина Піддубна передала бочки для питної води, а з магазину Івана Малиша доставили цвяхи, степлери, скоби, розетки, ізоляційні матеріали. Свій внесок зробила й ТОВ “Агрофірма “Аршиця” – фольга, плівка й теплоізоляційні матеріали для бліндажів.
У нагоді стане і холодильник, який передала Валентина Кушнаренко. Так само й телефон і батарейки для приладів нічного бачення, що їх запропонував Юрій Білокінь. Знадобляться хлопцям і вологі серветки – цілий ящик їх передали з магазину “Крамничка”.
Доставили й продукції немало. Картоплю, різноманітні овочі запропонували Костянтин Хабузов, Олена Шаталова, Юрій Таран, Сергій Костяний і Геннадій Скляр. Анатолій Бабич та його помічники передали не лише овочі, поклопоталися, щоб бійці посмакували вареною кукурудзою й ароматними грушами. Сергій Коєв витратив півтисячі гривень, щоб придбати для хлопців каву. А Людмила Гладкевич виготовила сімдесят банок домашньої тушонки. Поназносили гостинців Євгенія Герченко й Тетяна Крісман.
Юлія Солодка просить назвати тих, хто допоміг підготувати машину до далекого рейсу. Євгеній Гудим виділив гроші на бампер, меценати придбали акумулятор, необхідні ремонтні роботи взяли на себе Юрій Явтушенко та Василь Янко, а Михайло Васюта, як завжди, забезпечив пальним.
“Хто не був там, певно, переконаний, що хлопці всім забезпечені, держава про них належним чином дбає. Мабуть, тому дещо послабився волонтерський рух. Перефразовуючи Ліну Костенко, скажу: декому позакладало не вуха, а душі. А там же наші сини, чоловіки, батьки, вони для нас мир відстоюють. Нікому негоже про це забувати”, – переконана Юлія Солодка.

Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.