Є перший полтавський мільйон тонн зерна!

Аграрії області зібрали перший мільйон тонн зерна цьогорічного врожаю. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 28 липня ранні зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено майже на 260 тисячах гектарів, що складає більше 73 відсотків від завдання. Середня урожайність хлібів становить близько 41 центнера, загальний намолот – 1,05 мільйона тонн. У тому числі основного хліба – пшениці – зібрано понад 836 тисяч тонн, з яких майже третина – продовольче зерно. Найвища середня урожайність колосових культур – 50 і більше центнерів – у господарствах Шишацького та Карлівського районів. Пшениця найбільше врожаїться у Карлівському (54,5 ц/га), Шишацькому (52,4 ц/га) та Новосанжарському (50 ц/га) районах. До 45 центнерів з гектара ячменю збирають у Семенівському, Глобинському та Новосанжарському районах. Близько 50 ц/га жита намолочують у Кобеляцькому, 43 ц/га гороху – в Шишацькому районах.
Хлібороби Кобеляцького, Великобагачанського та Козельщинського районів практично завершили обмолот ранніх хлібів.
На ланах області продовжується збирання пшениці, ячменю, жита, вівса, ріпака та гороху. На обмолоті ранніх зернових і зернобобових культур загалом задіяно майже 600 зернозбиральних комбайнів і понад 930 транспортних засобів.
Голова ОДА Валерій Головко привітав хліборобів на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “Щиро вітаю аграріїв Полтавщини з намолотом мільйону тонн ранніх зернових! Бажаю, щоб нива була щедрою, адже ви вклали у неї велетенську працю і любов!”

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.