Новели Мін’юсту України

За новим пілотним проектом Міністерства юстиції України значно спрощується реєстрація громадських формувань: усі питання можна буде вирішити, не виїжджаючи з райцентру. Докладніше про цю та інші новації журналістам розповіла на прес-конференції начальник головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко.
Поїздки до обласного центру з метою реєстрації громадських формувань мають відійти в минуле. Зацікавленим особам достатньо буде звернутися з документами в центри надання адміністративних послуг, які є у райцентрах. Допоможуть і в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яких в області чотири: два – в Полтаві та по одному – в Кременчуці й Лубнах. З першого ж вересня у райцентрах з’являться бюро правової допомоги, тож можна буде звертатися і до них. Тут громадянам допоможуть скористатися он-лайн-сервісом.
Найпопулярнішою із уже запроваджених Мін’юстом новацій нині є видача свідоцтв про народження безпосередньо в пологових будинках. У нашій області ця послуга доступна в усіх діючих пологових будинках та відділеннях. Уже видано понад 1740 свідоцтв про народження дітей. Це майже 30 відсотків від загальної кількості зареєстрованих новонароджених. Батьки, які виявилися неготовими нею скористатися, найчастіше пояснювали це тим, що вдома ще має відбутися родинна “нарада” з дідусями й бабусями щодо вибору імені для немовляти.
До речі, серед імен, які полтавці вибирають найчастіше для доньок, – Анастасія, Анна, Вероніка, Дар’я. Найпопулярніші імена для хлопчиків – Андрій, Артем, Богдан, Владислав.
Чимало питань у журналістів викликала новація про можливість реєстрації шлюбу за 1 годину. Спочатку вона буде впроваджуватися у прифронтових Маріуполі й Сєверодонецьку, а також у найбільших туристичних центрах – Києві, Одесі, Херсоні й Львові. До Полтавщини й інших областей України нововведення дійде, ймовірно, вже після апробації в пілотних регіонах. Поки що ж полтавські наречені будуть одружуватися у звичайному порядку. За перше півріччя цього року в області зареєстровано 3031 шлюб.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.