Полтавщина: кількома абзацами

Замість кримських оздоровниць
Ідею створення реабілітаційного центру для «спинальників» на базі вже існуючого санаторного закладу озвучив під час прийому громадян голова ОДА Валерій Головко. Скажімо, для цього підходить Медичний центр Національної гвардії «Нові Санжари».
Там, на думку посадовця, можна буде відкрити й водолікарню. Тим більше, що серед учасників АТО чимало «спинальників», які також потребують якісної медичної допомоги та реабілітації. Всі заклади такого профілю залишилися на окупованих територіях – у Криму та на Донбасі.
До уваги переселенців
В області, за офіційними даними, перебувають 29284 внутрішньо переміщені особи, із яких понад 18 тисяч отримують соціальні виплати. Контроль за проведенням цих виплат відтепер покладено на районні управління соцзахисту населення. Перевірки фактичного місця проживання/перебування вимушених переселенців проходитимуть з 15 липня по 15 жовтня.
Як прокоментувала директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, відповідно до постанови Кабміну в місячний термін буде  призначено або відновлено соціальні виплати тим, чиї довідки були не дійсні через відсутність відповідної відмітки Державної міграційної служби України або термін дії яких закінчився до 20 червня цього року.
Таких сімей в області налічується 2473. Лише 347 осіб, не виявлених за місцем проживання, допомогу не отримують. n

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.