Об’єднаємось для захисту своїх прав

13 липня 2016 року в Карлівському районі сталася надзвичайна подія. Поле озимої пшениці, що належить ТОВ “МДМ”, оточили люди в камуфляжній формі зі  службовими собаками.

Відразу після цього на поле заїхали десять комбайнів ТОВ “Аршиця”, що входить до груп компаній ТОВ “Кернел”, і почали обмолот пшениці. Урожай вивозили “КамАЗами” з причепами на елеватор.
Переконаний, що такі дії ТОВ “Кернел” інакше, як рейдерським захопленням і грабунком серед білого дня, назвати не можна.
ТОВ “МДМ” звернулося за захистом своїх законних прав до управління Національної поліції в області та обласної прокуратури.
Завдяки чітким і злагодженим діям працівників Національної поліції, державної виконавчої служби, обласної прокуратури дводенне протистояння завершилось торжеством закону та здорового глузду. Вирощений урожай все ж зібрав його законний власник – ТОВ “МДМ”. Стосовно того зерна, що встигли обмолотити і вивезти непрохані гості, за фактом порушено кримінальне провадження, на зерно накладено арешт, триває слідство.
Працівники ТОВ “МДМ” рішуче, в межах чинного законодавства стали на захист свого майна, вирощеного тяжкою працею врожаю, інтересів своїх пайовиків. І за допомогою правоохоронних органів  ми відстояли свої права.
ТОВ “МДМ” висловлює вдячність начальнику управління Національної поліції в області О.В.Беху за чіткі й злагоджені дії, витримку працівників поліції, які не дали розгорітися конфлікту та запобігли можливому кровопролиттю. Саме завдяки втручанню поліції вдалося  знизити соціальну напругу серед пайовиків, працівників нашого підприємства.
Ми також висловлюємо глибоку вдячність прокурору області С.Ю.Попову за його принципову позицію щодо чіткого дотримання законів України.
Зазіхання на чужий урожай із застосуванням грубої фізичної сили, нахабність і цинізм, із якими на готових до збирання полях пшениці розкладалися спеціально виготовлені металеві конструкції для виведення з ладу потужної, дорогої сучасної техніки, підштовхують нас до спільних дій, колективного захисту інтересів виробників. Ми звертаємось до усіх фермерів, землевласників і орендарів Полтавщини та України із закликом об’єднатися у спілку “Протидії рейдерському свавіллю”.
Тільки спільними зусиллями ми зможемо зупинити знахабнілих рейдерів.

Володимир СЛЄПЦОВ,
заступник генерального директора ТОВ “Агропромисловий комплекс “Докучаєвські чорноземи”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.