Пам’ять вандалам не знищити

На фасаді Полтавської ЗОШ  І–ІІІ ступенів № 38 відновили зруйновану вандалами меморіальну дошку випускникові школи, полеглому учаснику АТО Олександрові Мочалову.

Вшанувати пам’ять бійця прийшли батько, друзі, побратими та небайдужі полтавці.
Снайперська куля обірвала життя воїна 29 серпня 2014 року під час виходу з оточення в Іловайському котлі. У кінці березня цього року на пам’ять про добровольця батальйону “Донбас” на фасаді 38-ї школи відкрили меморіальну дошку. У кінці травня її розбили. Поліція порушників ще розшукує. Оновлений пам’ятний знак відкрили біля входу в навчальний заклад. Його освятив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
– Дякую тим людям, які відновили дошку. Вони вчинили дуже благородно. І цей захід – ще одна нагода згадати, вшанувати пам’ять одного з наших героїв – розвідника, медика Олександра Мочалова. Бог упокоїть його душу, він свій християнський обов’язок виконав до кінця. І нині його приклад має надихати всіх нас на служіння власному народові, своїй Батьківщині, – звернувся до присутніх владика Федір.
– Хто б міг подумати, що в духовній столиці України – Полтаві – настільки глибоко вкоренилася п’ята колона, яка плюндрує усе те святе, що має наш народ. На пам’ять про загиблих ми просто зобов’язані об’єднатися, забути, що таке слабка немічна армія, створити сильне військо, збудувати міцну державу, щоб ніхто ніколи не подумав би на нас нападати, – зазначив засновник ГО “Братерство учасників АТО Полтавщини” Віталій Турпітько.
Пам’ять про Олександра Мочалова вшанували хвилиною мовчання. Батько бійця Ігор Мочалов подякував тим, хто допоміг у відновленні меморіальної дошки.

За матеріалами
ОКІА “Новини Полтавщини”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.