Успіхи юних полтавських екологів

Учениці з Полтавщини вибороли подвійну перемогу на національному етапі міжнародного конкурсу “Молодь в лісах Європи”. Захід проходив у рамках конкурсу на краще учнівське лісництво. Його учасниками стали 15 юних природолюбів із Полтавської, Сумської, Житомирської та Кіровоградської областей. Наш край представляли три учениці з Полтавського й Зіньківського районів: Євгенія Дуброва, Тетяна Новосьолова й Вероніка Максакова. Усі – вихованки учнівських лісництв, що діють при середніх і позашкільних навчальних закладах.
Відповідно до проведеного конкурсного відбору та рішення журі
І місце здобула Євгенія Дуброва – учениця Полтавської обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей імені А.С. Макаренка (ДП “Полтавський лісгосп”). ІІ місце виборола Вероніка Максакова – учениця Зіньківської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 1 (ДП “Гадяцький лісгосп”).
До складу журі увійшли представники Товариства лісівників й Державного агентства лісових ресурсів України. Вони оцінювали конкурсантів за знанням вітчизняного лісового господарства, аудіюванням по тексту лісівничої тематики і вмінням вільно спілкуватися англійською мовою. Фінал конкурсу відбудеться наприкінці вересня у Латвії. В учасників ще є час краще підготуватися, щоб достойно представити Україну на міжнародному конкурсі

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.