Чвертьфінал: сенсацій не дочекалися, а рекорди є

Ніхто не приховував – сенсацій у чвертьфіналі чекали. Але вони не відбулися, хоча несподіванки є. До чвертьфіналу збірна Польщі не програла жодної гри, а іменита збірна Португалії вийшла до чвертьфіналу Євро-2016, не показавши яскравого футболу і не вигравши жодного матчу в груповому турнірі (три нічиїх), а в 1/8 у збірної Хорватії виграла лише в додатковий час. Початок матчу Польща – Португалія був багатообіцяючим: Левандовськи забив другий найшвидший гол в історії Євро (на сотій секунді). Але не так склалося, як гадалося. Доля матчу вирішувалася за серією пенальті. Фатальним і вирішальним для поляків став промах Якуба Блащиковськи. Португальці виграли (1:1, 5:3) і вийшли до півфіналу.
Збірна Бельгії вважалася одним із фаворитів. Бельгійці не пропустили жодного м’яча три матчі поспіль. Уельс – наймалочисельніша за кількістю населення країна з тих, що виходили у півфінал Євро (менше трьох мільйонів), це – рекорд. Здолавши бельгійців (3:1), валійці тепер зустрічатимуться з португальцями. Тренер збірної Уельсу Кріс Куолмен сказав: “Вийшовши у плей-оф, збірна знала, що у нас є шанси досягти більшого. Ми приїхали не для того, щоб насолоджуватися святом. Ми приїхали битися, й у нас є що запропонувати суперникам. Тепер – Португалія. Ми не будемо думати про перемогу, ми будемо думати про Португалію”.
Німці вийшли у півфінал, вигравши в італійців у неймовірній серії пенальті (1:1, 6:5). Німці та італійці повторили абсолютний рекорд Євро за серію післяматчевих одинадцятиметрових. У італійців був шанс, тому воротар збірної Італії Джанлуїджі Буффон не зміг стримати сліз.
Французи стали останніми півфіналістами. Вони здобули переконливу перемогу над ісландцями – 5:2. На матчі Франція – Ісландія перевершено рекорд відвідуваності турніру за кількістю глядачів на трибунах. Стадіон “Стад де Франс”  вміщує 80 тисяч глядачів. За поєдинком на трибунах стежило майже 77 тисяч уболівальників. Перемогли, але не скорили.
***
У півфіналі зіграють: 6 липня, Португалія – Уельс (22.00, Ліон); 7 липня, Німеччина – Франція (22.00, Марсель).

Віктор НЕГРЕБЕЦЬКИЙ
Спортивний оглядач

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.