“Процвітають” грабежі

В  обласному центрі поліцейські затримали 18-річного раніше судимого полтавця. Юнак 30 червня на вулиці пограбував чоловіка. Чужий телефон одразу намагався продати у ломбард. Там його й затримали правоохоронці. Нині триває перевірка причетності зловмисника до інших правопорушень. Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж).
Згодом поліцейські затримали ще одного 18-річного раніше судимого грабіжника. Він зривав золоті ланцюжки з громадян на вулиці. Наразі встановили причетність юнака до двох грабежів.
За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб). За скоєне законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до шести років.
– Шановні громадяни! Будьте вкрай обережними. Ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості протиправних посягань на особисте майно громадян, залишається складною. Тому не одягайте дорогих прикрас, по можливості не носіть значні суми грошей у сумках. У разі протиправних посягань відразу телефонуйте за номером “102” або звертайтесь до найближчого відділу чи відділення поліції міста, – зазначив начальник Полтавського відділу ГУНП в Полтавській області Олександр Терела.
***
За допомогою до Кременчуцького відділу поліції звернувся 30-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що ввечері на вулиці Княгині Ольги двоє невідомих чоловіків, застосовуючи силу, заволоділи його мобільним телефоном, гаманцем і сумкою. Сума завданого збитку – понад 4000 гривень.
В ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили обставини скоєного і затримали винуватців. Ними виявились двоє 17-річних молодиків, один із яких вже мав проблеми із законом.
– Після нападу на потерпілого юнаки залишили в одному з підвалів багатоповерхівки все, що не мало цінності, а телефон здали в місцевий ломбард, – повідомив керівник кременчуцької поліції Вадим Могила.
Розпочато кримінальне провадження за статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж). За скоєне винуватцям загрожує позбавлення волі від чотирьох до шести років.
За матеріалами Полтавського і Кременчуцького відділів ГУНП в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.