Проекти з енергоефективності

У  Полтаві відбулася річна конференція проекту «Інструменти для сталого зростання міст» у рамках масштабного проекту українсько-німецького співробітництва GIZ Енергоефективність у громадах». Протягом двох днів на Полтавщині працювали представники уряду Німеччини та проекту GIZ, міст-партнерів, Дніпропетровської обласної, Житомирської, Чернівецької та Сєверодонецької міськрад, міжнародні експерти з питань енергоефективності та енергосервісу.
– Запровадження технологій енергоефективності – на порядку денному в Полтавській області, – відзначив голова облдержадміністрації Валерій Головко. – Добре, що Полтавщина може поділитися власним досвідом впровадження проектів з енергозбереження.
Нині німецький уряд впроваджує шість проектів у цій сфері. За словами першого секретаря Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Себастіана Кноке, реалізуються вони не лише на Полтавщині, а й в інших регіонах України.
– Насамперед йдеться про методологічну допомогу. Спочатку міста навчаються вимірювати рівень споживання енергії, а вже потім витрачатимуть кошти, аби підвищити рівень енергоефективності, – прокоментував дипломат.
– Цього року на реалізацію проектів з енергоефективності на Полтавщині GIZ виділять не менше 500 тисяч євро. Під час конференції презентуємо проект містобудування. Також у планах – реалізувати проект із децентралізації, ідея якого – створити офіси при органах самоврядування, де експерти надаватимуть консультації громадянам, – додала регіональний директор GIZ в Україні та Республіці Білорусь Сабіне Мюллер.
Ближчим часом на Полтавщині планують утеплити багатоповерхівки, модернізувати котельні, щоб зменшити використання природного газу.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.