Нові напрямки профтехосвіти

У Миргороді пройшло засідання комісії щодо впровадження у 2016–2017 навчальному році в Миргородському ПТУ № 44 нових професій, які користуються попитом на ринку праці в місті.
Керуюча справами виконкому Антоніна Нікітченко відзначила, що з початку нинішнього року фінансування профтехосвіти передане місцевим бюджетам. Так, із міського бюджету профінансовані видатки на діяльність училища, перед освітянами поставлене завдання вивчити реальну картину регіонального замовлення на робітничі кадри. Секретар міської ради Наталія Гирка зауважила, що сесійним рішенням на наступний навчальний рік передбачене утримання з міського бюджету 80 учнів першого курсу цього закладу.
Моніторинг популярних серед учнівської молоді професій показав, що молодь приваблює фах квітникаря, електрогазозварника, слюсаря-ремонтника тощо. Миргородське училище не на всі професії має ліцензії. На думку голови постійної комісії з питань бюджету, інвестицій та підприємництва міської ради Михайла Лавицького, про якнайшвидше вирішення цих питань має потурбуватися, в першу чергу, адміністрація училища, а депутатський корпус готовий допомагати. Керівництву навчального закладу доручили почати роботу з процедури отримання ліцензії на підготовку нових кадрів та детально вивчити питання зі створення належної матеріальної бази.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.