Розбудова мережі швидкісного Інтернету

Швидкісний Інтернет – у кожну об’єднану громаду і віддалене село. Ініціатором цього проекту став голова ОДА Валерій Головко. Він провів першу зустріч із представниками найбільших компаній-провайдерів, що працюють у регіоні. Очільник області наголосив, що без якісного й потужного Інтернету не може бути якісних послуг.
На зустріч запросили керівників департаментів та управлінь ОДА, по селекторному зв’язку підключилися голови райдержадміністрацій. Керівники районів та посадовці профільних департаментів ОДА мають розробити своєрідну карту майбутньої швидкісної мережі. До неї будуть включені заклади екстреної медичної допомоги, пожежні частини, школи, ЦНАПи, бібліотеки, фельдшерські пункти, лікарні. Мережа розбудовуватиметься з урахуванням як існуючих об’єднаних територіальних громад, так і тих, які планується створити.
Протягом липня представники провайдерських компаній нададуть фахові технічні рекомендації. Що ж до фінансової частини, то йдеться про інвестування самих провайдерів і про співучасть бюджетів різних рівнів. Тому питання детально обговорюватиметься з депутатським корпусом. А створення мережі швидкісного Інтернету внесуть окремим розділом у програму соціально-економічного розвитку області на наступний рік.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.