“Зробимо Україну чистою разом”

Минулої суботи, 23 квітня, в усіх містах, містечках, селищах і селах відбулося масштабне весняне прибирання. У Полтаві ледь не кожен мешканець міста став учасником великої толоки. До суспільно-корисної роботи долучилися тисячі людей. В рамках екологічної акції “Зробимо Україну чистою разом” волонтери прибирали в гаю по вулиці Нижньомлинській, вичистили набережну річки Ворскла по вулиці Вороніна та ставки на Огнівці, прибрали спуск від Білої альтанки, навели лад у Дендропарку, а ще – на вулицях, у парках, скверах. Працівники Полтавської міськради традиційно оновили Супрунівський шляхопровід, вичистили та пофарбували майже три кілометри відбійників. А ще – прибрали в урочищі “Гришкин ліс”, де знаходиться братська могила розстріляних в роки Другої світової війни близько 2000 людей, та висадили там квіти.
На Співочому полі імені Марусі Чурай активно працювали школярі та студентство: підмели усю територію, лавки відчистили від зимового бруду та пофарбували. Свіжою фарбою засяяли сходинки, що ведуть вниз від парку відпочинку до Співочого поля.
Поряд з парком відпочинку “Перемога” на території студмістечка, на Інститутській горі наводили лад студенти та викладачі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Долучився до акції й голова облдержадміністрації Валерій Головко. Він відгукнувся на запрошення студентського парламенту техуніверситету і підтримав прагнення полтавської молоді зробити рідне місто ошатнішим та комфортнішим.
головко1Під час суботника Валерій Головко разом із першим заступником голови ОДА Андрієм Пісоцьким, ректором ПолНТУ Володимиром Онищенком та студентами вишу розбили березовий сквер на місці колишнього пустиря. Також посадили ялинки біля одного з навчальних корпусів та поблизу футбольного майданчика. Особлива увага була приділена прибиранню схилам Інститутської гори поруч зі студмістечком, на яких також насадили дерева та кущі, щоб укріпити схили і запобігти зсувним процесам.
Звісно, журналісти не залишилися осторонь всеукраїнської масштабної акції і з ентузіазмом долучилися до великого прибирання. Колектив “Зорі Полтавщини” разом зі своїми майбутніми колегами – студентами  факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка – прибрали пам’ятне для всіх працівників мас-медіа обласного центру місце – Алею журналістів. Алея, закладена на вулиці Ватутіна майже 10 років тому, щороку збирає тут нинішніх та майбутніх журналістів, аби спільною працею принести часточку краси й ошатності у місто, де ми живемо, навчаємося і працюємо. Таке прагнення було у кожного, хто долучився до масштабного прибирання в усіх куточках нашої рідної, гарної, з неповторними  краєвидами Полтавщини.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.