Розглянуто сесійні питання

Під головуванням Інни Авраменко відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО, у якому взяв участь перший заступник голови облради Євгеній Холод. Депутати розглянули внесення змін і доповнень до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016–2018 роки. Після детального обговорення рекомендували профільному департаменту надати більш детальну інформацію щодо фінансування окремих заходів.
Комісія розглянула проекти рішень щодо реформування газет “Зоря Полтавщини” та “Село полтавське” на виконання Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, дія якого поширюється на ЗМІ, засновниками чи співзасновниками яких є органи державної влади та місцевого самоврядування. Оскільки обласна рада є співзасновником названих газет, комісія підтримала відповідні проекти рішень обласної ради щодо виходу із складу співзасновників вказаних друкованих видань.
* * *
Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій. Провів його голова комісії Геннадій Коваленко. Депутати розглянули та проаналізували зміни до регіональної Програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та захисту населення і територій у разі їх виникнення на 2013–2016 роки, підтримали відповідний проект рішення.
Комісія розглянула та погодила кандидатури для нагородження почесною відзнакою Полтавської обласної ради – нагрудним знаком “За вірність народу України” – та внесення змін і доповнень до Положення про цю відзнаку.
* * *
Засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин провів її голова Валерій Капленко. Комісія розглянула і підтримала проект Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року. За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, метою Програми є збільшення доданої вартості в аграрній сфері, підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств тощо. Орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, – 76,25 мільйона гривень, у тому числі з обласного бюджету – 41,6 мільйона та з місцевих бюджетів – 34,7 мільйона гривень. Нинішнього року найбільше коштів планується спрямувати на відшкодування витрат сімейним фермам та ОСГ з вирощування великої рогатої худоби, розвиток обслуговуючої кооперації та бджільництва.
* * *
На засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування під головуванням Ігоря Горжія розглянуто проект регіональної Програми охорони довкілля Полтавської області на 2016 рік в частині заходів для фінансування за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. У ході обговорення депутати внесли ряд зауважень і пропозицій. Після доопрацювання департаментом екології та природних ресурсів ОДА проект названої Програми рекомендовано внести на розгляд чергової сесії обласної ради.
Депутати розглянули звернення до комісії щодо вироблення механізму з наділення повноваженнями громадських інспекторів для запобігання пожежам і умисним підпалам в лісах та мисливських угіддях області, необхідної охорони, зберігання та обслуговування захисних лісонасаджень, включаючи польові лісосмуги. Розглянуто також питання про доцільність заборони санітарних рубок в об’єктах природно-заповідного фонду місцевого значення.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.