Всеукраїнська конференція працівників прокуратури

15  квітня 2016 року набрали чинності  положення Закону України “Про прокуратуру” щодо функціонування органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. У зв’язку з цим у Полтавській регіональній прокуратурі відбулися збори прокурорсько-слідчих працівників, на яких шляхом таємного голосування простою більшістю голосів із шести претендентів було обрано троє делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратури, що вперше пройде в Генеральній прокуратурі України.
Аналогічні заходи відбулися і в п’яти місцевих прокуратурах області, на яких обрано делегатами по двоє кандидатів від кожної прокуратури.
У ході  всеукраїнської конференції  прокурорів делегати обиратимуть склад Ради прокурорів України та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
До речі, згідно із Законом України “Про прокуратуру” всеукраїнська конференція працівників прокуратури – найвищий орган прокурорського самоврядування – самостійного колективного вирішення прокурорами питань внутрішньої діяльності. Рада прокурорів України – вищий орган прокурорського самоврядування у період між всеукраїнськими конференціями. Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів – це колегіальний орган, який визначатиме рівень фахової підготовки осіб, які виявлять намір зайняти посаду прокурора, та вирішуватиме питання щодо дисциплінарної відповідальності, переведення та звільнення прокурорів із займаних посад.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.