Соломійчина березова алея

На мальовничій околиці Миргорода садиба майора поліції Максима Гусаренка та його милої дружини, педагога і журналістки Оксани Миколаївни, прилягає до висадженого на березі Хоролу парку ветеранів війни, військової служби та праці. Днями дружну сім’ю, щойно повернувшись з вирію, навідав легендарний лелека. На пропозицію старшої доньки подружжя Гусаренків школярки Поліни новонароджену гарненьку дівчинку назвали Соломія.
Радість молодих батьків розділили друзі по службі та роботі. Були барвисті весняні квіти і сердечні слова привітань. Але не тільки. Місцеві лісгоспівці та працівники “Спецкомунтрансу” на честь нової жительки Миргорода подарували батькам новонародженої 40 саджанців берези.
– Чому уподобали саме білокору красуню?
Схвильована мама сказала, що бажає рідній дитині, аби щастя нуртувало в її житті, як березовий сік у молодих пагонах.
Правильно сказала. День висаджування берізок видався погожим. У парку було багато відпочивальників. Звістка про висаджування Гусаренками сімейної березової алеї на честь новонародженої доньки швидкокрилим птахом облетіла присутніх у парку. Молоді люди і поважні дідусі та бабусі дружно заходилися допомагати схвильованим батькам висаджувати деревця, носити з річки воду для поливу берізок.
Справа благородна, цікава тим, що в створенні сімейної алеї та красивого довкілля природа і людина виступають разом. Усім би так!

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.