Біля Лохвиці пошкодився міст

Це сталося у селі Млини Лохвицького району в ніч на понеділок, 18 квітня. Проломилася залізобетонна плита на мосту через річку Сулу, й обрушилася крайня балка. Споруда знаходиться на 172-му кілометрі ділянки автодороги Р-60 “Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин”.
На щастя, ніхто не постраждав. Рух транспорту цією ділянкою закрили й організували об’їзд автодорогами місцевого значення. Виходити на міст заборонили і пішоходам. Це створює неабиякі труднощі місцевим мешканцям, котрі не можуть добратися до роботи. Зазначимо, що автодорога, де стався обвал мосту, має насичений рух. Не так давно там установили світлофор, який регулює рух транспорту, а саме – забороняє одночасний  рух мостом в обох напрямках. Втім місцеві мешканці говорять, що проблеми тут були вже не один рік. А напередодні люди помітили, що міст сильно гойдається під час руху по ньому.
Депутат обласної ради Сергій Мамоян під час сесії обласної ради повідомив,  що ремонт мосту орієнтовно може обійтися у 40 мільйонів гривень. Його колега Віктор Щуров розповів журналістам, що для вирішення цієї проблеми через Сулу цьогоріч побудують тимчасовий міст. 3,5 мільйона гривень для цього залучать із бюджету Лохвицького району, стільки ж виділить Фонд регіонального розвитку.
Голова облдержадміністрації Валерій Головко на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив, що міст у Млинах буде обов’язково відремонтований, адже він є складовою проекту реконструкції всього автошляху з Пирятина до Лохвиці, що пройшов затвердження в Кабінеті Міністрів України. Реконструкція його здійснюватиметься за рахунок коштів обласного та Державного бюджетів.
Разом з тим наступного дня після аварії рух аварійним мостом частково відновили. За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Віктора Стеблянка, мостом пустили легковий транспорт лише однією смугою. Таке рішення прийняли фахівці ГУ ДСНС у Полтавській області та служби цивільного захисту області, котрі виїжджали на місце для обстеження мосту.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.