Солдат залишиться юним…

Неоголошена війна на сході України, розв’язана північним сусідом, забрала життя лохвицького солдата. Вирішальненська громада проводжала в останню путь свого земляка Валентина Чурікова. Військовослужбовець 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї високомобільної десантної бригади помер від ран у військовому госпіталі Харкова. До лав Української армії він був призваний за мобілізацією Лохвицьким військовим комісаріатом на початку минулого року. Увесь цей час солдат ніс важку ратну службу в місті Новгородське на Донеччині. Під час бою Валентин отримав множинні осколкові поранення, був госпіталізований, але лікарі, незважаючи на всі зусилля, не змогли врятувати йому життя. За місяць захиснику України мало б виповнитися 25 років…
В останню путь Героя прийшли провести його рідні, близькі, односельці, друзі, побратими. Слова співчуття і скорботи висловили керівники Лохвицького району, села Вирішального, вчителі, однокласники, військові побратими.
Народився Валентин Чуріков у Вирішальному. Після закінчення дев’ятирічки навчався у Червонозаводському ПТУ № 27, потім проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. Одружився, разом з дружиною Аліною раділи народженню сина. Хлопчику виповнилося лише півроку. Та невблаганна війна забрала у родини батька, а у матері – сина. Уся лохвицька громада пам’ятатиме і шануватиме подвиг Героя, котрий ціною власного життя захистив наше мирне небо.
Царство Небесне і Вічний спокій солдату!

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.