“Донорська” відзнака юної художниці

Вихованка образотворчої студії Семенівського районного будинку дитячої та юнацької творчості Олена Снігирь посіла третє місце у молодшій віковій групі міжнародного українсько-литовського конкурсу малюнків “Здай кров заради життя”.
Цей конкурс проводився всеукраїнською молодіжною громадською організацією “Серце до серця” спільно з Литовським національним центром крові за сприяння міністерств охорони здоров’я та культури України. Його завданнями є формування у дітей і молоді активної життєвої позиції, здорового способу життя, популяризація ідеї добровільного безоплатного донорства крові, піднесення ідеї єдності дружніх країн для миру та майбутнього.
– Темою донорства зацікавилася тому, що вона актуальна завжди, в різних країнах і куточках планети. Люди потребують донорської крові, бо вона рятує хворих, – ділиться думками 12-річна Олена Снігирь. – Я вперше брала участь у конкурсі малюнків “Здай кров заради життя” і замислилася, наскільки це важлива тематика і взагалі справа – донорство. Люблю малювати з раннього дитинства, тепер займаюся малюванням ретельніше.
Олена навчається в сьомому класі Семенівського НВК № 2. Вона – вихованка студії образотворчого мистецтва “Золота палітра”, що діє на базі цієї школи при Будинку дитячої та юнацької творчості.
– Коли ми дізналися про цей конкурс, тему вибирали разом з Оленою. Дівчина придумала сюжет і зобразила велике людське око зі сльозою, в зіниці якого – слово “Допоможи!”. Робота потрапила в число кращих і представлена разом з іншими малюнками переможців на виставці у Посольстві Литви в Україні, – додає викладач Оленки, керівник студії, вчитель образотворчого мистецтва Жанна Романенко.
Учениця і наставниця разом їздили отримувати заслужену нагороду. Бажаємо їм нових творчих успіхів!

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.