Службова недбалість правоохоронця

Слідчим відділом обласної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього помічника начальника Новосанжарського РВ УМВС України в області. Майор міліції підозрюється у службовій недбалості (за ч. 1 ст. 367 КК України), що завдала істотної шкоди правам, свободам та інтересам громадян. Про це повідомив слідчий в особливо важливих справах прокуратури області Павло Наконечний.
У листопаді 2014 року під час оперативного чергування правоохоронець тричі проігнорував телефонні повідомлення про злочин від мешканки одного із сіл району. За словами слідчого, вперше зателефонувавши у райвідділ, жінка розповіла, що на її подвір’ї ходить невідомий чоловік, другий раз, що цей чоловік намагається залізти в будинок, а втретє, що незнайомець вже вибиває вхідні двері. “З інформацією про те, що в будинок тещі з погрозами намагається вдертися невідомий, на номер “102” подзвонив і зять потерпілої з Полтави. Проте майор міліції не направив за викликом ні групу оперативного реагування, ні дільничного інспектора чи інших посадових осіб. Через невиконання правоохоронцем своїх службових обов’язків 66-річну жінку зловмисник побив та позбиткувався з неї”, – розповів Павло Наконечний.
Обвинувальний акт щодо колишнього правоохоронця  розглядатиме Новосанжарський районний суд, а чоловік, який познущався з жінки, нині перебуває у розшуку.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.