Пільги на проїзд залишаються

У  “Зорі Полтавщини” за 1 березня ц.р. було надруковано кореспонденцію “Пільги чи діра у міському кошторисі?..” У ній ішлося про загострення соціальної напруги в Кременчуці через відсутність компенсації перевізникам витрат на перевезення громадян пільгових категорій. Нагадаємо, що таких у наддніпрянському місті – понад 65 тисяч.
В очікуванні обіцяної субвенції з Держбюджету депутати Кременчуцької міської ради під час IV сесії відхилили запропоновану міським головою Кременчука Віталієм Малецьким “Програму відшкодування витрат за рахунок коштів міського бюджету за перевезення пільгових категорій населення м. Кременчука міським автомобільним транспортом, електротранспортом і приміським залізничним транспортом на 2016 рік”.
Кілька місяців тривали важкі перемовини між міською владою Кременчука й місцевими перевізниками. І ось нарешті в кінці “пільгового” тунелю з’явилося світло – на черговій, VI, сесії Кременчуцької міської ради депутати повернулися до болючого для багатьох кременчужан і транспортників питання відшкодування витрат на перевезення пільговиків. Народні обранці висловлювали різне бачення розв’язання проблеми. Звучали пропозиції провести аудит кількості пільговиків, розробити і запровадити систему адресної допомоги представникам пільгових груп для оплати проїзду в міському громадському транспорті. Але усім зрозуміло, що все це – час, а гроші перевізникам потрібні вже зараз. Особливо відсутність фінансування за “пільговими статтями” дошкуляє КП “Кременчуцьке тролейбусне управління”: борг підприємства перед міською філією ПАТ “Полтаваобленерго” на 6 квітня, згідно з інформацією, оприлюдненою “Кременчуцькою газетою”, становив більше 800 тисяч гривень.
З огляду на це депутати Кременчуцької міськради ухвалили вищеназвану програму, повідомляє офіційний веб-портал Кременчуцької міськради.
Однак гроші на відшкодування витрат на перевезення пільговиків кременчуцькі транспортники, у тому числі й КП “Кременчуцьке тролейбусне управління”, отримають не відразу, бо потрібен час на оформлення відповідних документів.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.