Зупинилося серце розвідника

І  знову Кременчук у жалобі. І знову кременчужани несли до міського Палацу культури букети, обвиті траурними стрічками. Вони йшли, щоб провести в останню путь славного свого земляка Олега Довбню. Він загинув на сході України, захищаючи суверенітет і свободу рідної країни.
Він кілька років тому відслужив строкову службу. Військові навички знадобилися пізніше на роботі – Олег Довбня працював у охоронній фірмі. Він захоплювався боксом, був витривалим і мужнім.
До Збройних сил України Олега мобілізували у серпні 2015 року. Він служив старшим розвідником 90-го батальйону 81-ї аеромобільної бригади. Побратими, із якими Олег воював пліч-о-пліч, поважали його за чесність і вірність. “Йому було лише 22 роки, але він був прикладом і для старших”, – розповідають Олегові бойові друзі.
Загинув мужній воїн біля Авдіївки Донецької області під час масованої ворожої атаки. Обіцяв бабусі повернутися із фронту живим – на жаль, не судилося. Молоде життя обірвалося на самому злеті, неначе недоспівана пісня…
Попрощатися із Героєм, полеглим на буремному сході, прийшли сотні кременчужан – молодь, літні люди, діти. Багато хто з присутніх на церемонії прощання особисто Олега Довбню не знав. Але усім хотілося низько вклонитися його світлій пам’яті, помолитися за упокій його душі, адже він віддав своє життя за найдорожче – за волю й процвітання рідої землі.
Після панахиди, що відбулася у Свято-Миколаївському соборі, загиблого бійця супроводила до Свіштовського кладовища колона спецтехніки КАТП-1628. На цьому підприємстві працює батько Героя.
Поховали Олега Довбню на Алеї Героїв Свіштовського кладовища. Світла йому пам’ять і Царство Небесне.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.