Викрито посадовців- хабарників

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції у Полтавській області спільно з працівниками СБУ області викрили посадовців департаменту екології і природних ресурсів облдержадміністрації та його структурних підрозділів у корупції й припинили механізм систематичного хабарництва.
Як ідеться у повідомленні відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області, до групи хабарників входило троє посадовців: 60, 49 та 46 років, а також 49-річний колишній працівник державної структури – посередник. Схема нетрудового збагачення полягала в тому, що посередник отримував кошти. Основну суму потім отримувала           49-річна чиновниця, частину грошей передавала вищому керівництву.
У ході проведення комплексу заходів працівники УЗЕ задокументували факти вимагання екологами неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання. За видачу дозвільних документів посадовці вимагали від підприємця 29 тисяч гривень. Розрахунки проходили у три етапи. Першу частину (11,5 тисячі гривень) було перераховано на картковий рахунок, така ж сума  “надійшла” готівкою. Правоохоронці затримали посередника під час отримання “прийому-передачі” частини хабара – 6 тисяч гривень.
Прокуратурою Полтавської області за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Триває слідство.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.