Кошти на соціальний захист і профтехосвіту

Засідання постійної комісії з питань бюджету та управління майном провів голова комісії Микола Бондар. Депутати розглянули та підтримали питання про внесення змін і доповнень до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013–2020 роки, обласної Програми забезпечення молоді житлом на 2013–2017 роки, цільової регіональної Програми “Власний дім” на 2012–2016 роки. Відповідні зміни передбачають у першу чергу підтримку учасників АТО та членів їхніх сімей. Зокрема виділення 6,1 мільйона гривень для продовження у поточному році оздоровлення громадян цієї категорії у санаторно-курортних закладах області.
Відповідно до названих житлових програм учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, одержуватимуть пільгові довгострокові кредити на будівництво, реконструкцію, придбання житла за рахунок коштів обласного бюджету поза чергою.
Депутати розглянули та підтримали питання про внесення змін до рішення десятої сесії обласної ради шостого скликання від 30 квітня 2015 року “Про обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2015–2019 роки”. Зміни передбачають запровадження часткової оплати вартості путівки у позаміських дитячих таборах за рахунок обласного та місцевих бюджетів, яке дасть можливість оздоровити більше школярів. Торік понад 9 тисяч сімей втратили можливість здешевити вартість путівок через відміну часткового фінансування Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та низки державних програм.
Також депутати рекомендували винести на розгляд чергової сесії обласної ради питання про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2015 рік. За інформацією департаменту фінансів облдержадміністрації, загальний обсяг надходжень обласного бюджету (без врахування трансфертів) становить 964,5 мільйона гривень, що на 209,4 мільйона (27,7%) більше планових показників та на 76,3 мільйона (8,6%) більше, ніж за 2014 рік.
Комісія затвердила розподіл стабілізаційної дотації з Держбюджету місцевим бюджетам на 2016 рік між містами обласного значення в обсязі 8 мільйонів гривень для спрямування на професійно-технічну освіту. Розглянуто також інші питання.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.