Вірність народу України

В  обласній раді відзначили наших краян – бійців 3-го батальйону 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України та волонтерів. За мужність і героїзм, виявлені при виконанні бойових завдань під час проведення антитерористичної операції на сході України, самовідданість і високий патріотизм нагрудним знаком Полтавської обласної ради “За вірність народу України” І ступеня нагородили полтавця прапорщика Сергія Янка, старшого сержанта Віталія Котелевського із Диканського району,  молодшого сержанта В’ячеслава Кригу з Нових Санжар, цією ж відзнакою ІІ ступеня – мешканців Глобинського району – молодшого сержанта Юрія Ткаченка й старшого солдата Богдана Яцуна, рядових – миргородця Олександра Леня, Романа Мулявку з Пирятинського району та Владислава Тандура з Диканьки. Крім того, за високу громадянську свідомість, самовідданість та вагомий особистий внесок у здійснення волонтерських ініціатив по матеріально-технічному забезпеченню українських військовослужбовців, які несуть службу в зоні бойових дій на сході України, нагрудні знаки “За вірність народу України” ІІ ступеня отримали волонтери Сергій Глоба й Роман Пішняк.
– Не можна переоцінити відвагу, проявлену вами, й пожертву заради миру й спокою в нашій державі, – звернувся до бійців перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод.
– Від себе особисто, від рідних і близьких, від усієї Полтавщини велике вам спасибі, хлопці, – зазначив депутат обласної ради Геннадій Коваленко.
–  Ми, як посадовці, маємо зрозуміти, що ваша пожертва і наша робота – незрівнянні речі, але обіцяємо вам особисто й вашим родинам підтримку на регіональному рівні. Дякуємо, що даєте можливість нам і нашим близьким прокидатися зранку, їхати на роботу й не думати, що це може бути останній день, – додав депутат обласної ради Руслан Рогов.
– Окремо схиляю голову перед вашими матерями та дружинами, – зауважив депутат обласної ради Валерій Калюжний.
Заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Роман Товстий приєднався до оіцянок допомагати воїнам у вирішенні різних питань.
– Приємно, що не забули, – каже старший солдат Богдан Яцун із Глобинського району. Про службу говорить стримано: – 10 місяців були в Пісках. Прийшли у відпустку. Нині чекаємо на демобілізацію.
Поруч із Богданом – дружина Ірина. Вони тримають на руках дітей – Владика й Артема.
– Дуже важко самій без чоловіка. Трималася, як могла. Часом телефоную Богданові, і цілий день хочеться говорити із ним. Нині він поруч, легше на душі, але ж хочеться, щоб уже закінчилася війна й чоловік був дома, – розповіла Ірина.
Нагородженим вручили образи Спасителя й Богородиці та рушники, освячені архієпископом Полтавським і Кременчуцьким УПЦ КП Федором у Свято-Успенському кафедральному соборі. Волонтери подарували бійцям 3-го батальйону 93-ї окремої механізованої бригади синьо-жовтий стяг із вишитою назвою підрозділу.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.