Азарт і ризик: хто кого?

Минулої п’ятниці, 19 лютого, в акваторії Кременчуцького водосховища рибалки на відірваній крижині опинилися заручниками водойми. Але при цьому їхня поведінка залишалася незрозумілою. Так, до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення, що поблизу села Пронозівка Глобинського району на відстані близько 500 метрів від берега на відірваній крижині перебуває приблизно 150 рибалок. До місця події прибули бійці місцевого рятувального посту на човні, Кременчуцької та Полтавської водолазно-рятувальної станції з аероглісером, інші тамтешні рятувальні підрозділи, представники органів місцевого самоврядування. Коли крижина пристала до берега, рятувальники допомогли близько сотні людей перейти по тонкому льоду на берег, решту врятували рибалки за допомогою човнів.
З іншого боку цієї крижини поблизу села Мозоліївка рятувальники виявили ще групу любителів зимової риболовлі – близько 20 осіб. Туди направився аероглісер, але рибалки відмовилися від допомоги і заявили, що не бажають залишати місце риболовлі.
Під час обстеження крижини, яка сягала близько 4 кілометрів, рятувальники виявили ще вісьмох рибалок. Після роз’яснень четверо з них погодились покинути крижину та були доставлені на берег, решта відмовилася від транспортування, повідомили в ГУ ДСНС України в Полтавській області.
А напередодні випробування тонкої криги закінчилося трагічно. На Дніпродзержинському водосховищі поблизу села Орлик Кобеляцького району велосипедист провалився під лід і потонув. Свідками цього стали двоє рибалок, вони й розповіли місцевим поліцейським, що бачили, як за кілометр від них чоловік їхав по кризі на велосипеді, раптово провалився під кригу і зник. Рятувальні служби розшукують тіло загиблого.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.