Досягнення благодійної спільноти Кременчука

Минулого року Всеукраїнський благодійний фонд “Серце до серця” проводив тематичну акцію зі збору коштів для допомоги новонародженим із вадами здоров’я й немовлятам, які завчасно з’явилися на світ. Кременчужани, як і завжди, не залишилися осторонь цієї благородної справи. Організаторам акції – фонду “Серце до серця” за підтримки представництва Фонду народонаселення ООН в Україні, Молодіжному парламенту Кременчука, міському комітету молодіжних організацій, управлінню у справах сім`ї, дітей та молоді, міському центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді – вдалося зібрати рекордну суму – 131 335 гривень.
І ось днями у міському пологовому будинку відбулася передача обладнання, закупленого за кошти, зібрані під час проведення акції, – п’ять інфузійних шприцевих насосів і 622 шприци-перфузори. Такі засоби інтенсивної терапії використовуються для контролю за належним життєзабезпеченням недоношених малюків і новонароджених із серйозними вадами здоров’я. За словами головного лікаря пологового будинку Ярослава Прокопчука, такої допомоги в Кременчуці щороку потребує щонайменше 150 малюків.
Електронні дозатори медикаментів і харчових сумішей працюють на програмному забезпеченні, визначаючи об’єм і періодичність введення в організм немовлят тієї чи іншої речовини, необхідної для підтримки життя й повноцінного розвитку.
Регіональний представник благодійного фонду “Серце до серця” Світлана Пищита, передаючи медикам дозатори, зазначила:
– Придбання і впровадження в роботу цього обладнання – це велике досягнення всієї благодійної спільноти Кременчука. Тепер маленькі кременчужани, які від народження страждають різними розладами здоров’я, матимуть ще більше шансів на повне одужання й повноцінне здорове життя.
Нагадаємо, що Всеукраїнський благодійний фонд “Серце до серця”, починаючи із 2006-го, проводить щорічні акції зі збору коштів на допомогу українським дітям, котрі страждають від різних розладів здоров’я.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.