Економія, здешевлення, комфорт

Полтавщину відвідала делегація експертів Проекту GIZ “Енергоефективність у громадах”. Фахівці провели технічний огляд та інвентаризацію систем автоматичного регулювання споживання теплової енергії в освітніх закладах Полтави.
Про впровадження енергоефективних заходів у громадських будівлях із застосуванням механізму ЕСКО йшлося на засіданні обласної координаційної ради із впровадження Проекту українсько-німецького співробітництва GIZ “Енергоефективність у громадах”. Це вже не перший спільний проект із німецькими колегами. У роботі заходу взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло.
У ході практичного семінару про енергетичний моніторинг у бюджетних закладах та установах розповів консультант проекту Дмитро Марусич, про технічні заходи із комплексної термомодернізації – консультант Маріо Бодем, який є керівником проекту “Пасивний дім” – саме за таким принципом будуються зараз садочки, клуби, школи у Нюрнберзі, Мюнхені.
Учасники семінару мали можливість подискутувати, обмінятися думками. Мета проекту – надання технічної підтримки органам місцевого самоврядування, сприяння у доступності до фондів та кредитних ліній для фінансування енергозберігаючих заходів.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.