Шлях вирішення земельних проблем для учасників АТО

У  всіх районах області протягом лютого пройдуть наради, на яких будуть вирішувати земельні питання. З такою ініціативою виступили голова облдержадміністрації Валерій Головко і голова обласної ради Олександр Біленький. Планується, що в обговоренні візьмуть участь керівники райдержадміністрацій, очільники місцевих громад, представники Держгеокадастру та прокуратури. Під час цих нарад і мають вирішувати чи не найболючішу проблему – надання земельних ділянок для учасників АТО.
– Головне питання – інвентаризація ділянок. Я дав доручення головному управлінню Держгеокадастру – визначити вільні земельні ділянки в районах, щоб потім ми спільно з райдержадміністраціями, сільськими та селищними радами виділяли їх учасникам АТО, – наголосив голова ОДА Валерій Головко.
В обговоренні цього надзвичайно гострого соціального питання мають взяти участь депутати обласної ради – кожен у своєму окрузі. У цьому переконаний голова обласної ради Олександр Біленький.
– Щоб питання надання землі було максимально прозорим, треба облікувати земельні ділянки в кожному районі й визначити їх конкретну кількість. Це убезпечить від подвійних дозволів на землю, спекуляцій навколо цього питання. І разом з місцевими громадами, з фахівцями Держгеокадастру ми вирішимо гостру соціальну проблему – виділення землі для учасників АТО, – підкреслив Олександр Біленький.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.